top of page

Legendární kvasnicová pomazánka mojí babičky Boženky...

„Kačenko, máš v životě všechno, važ si toho..“

"Babi, vážím a vždycky na to budu myslet..."



Zažila druhou světovou válku. Nálet na Brno, kde byla jako dítě tehdy úplně sama. Ujala se jí cizí žena a na čas schovala. Domů se pak vracela 25 km pěšky sama. Nikdy na to prý nezapomene. Přežila rakovinu, která se tehdy snad ani léčit nedala. Pohřbila lásku svýho života ve chvíli, kdy se těšili na společné volno, cestování, čas strávený na chatě..


Její mentalitu a nastavení mysli i přes všechna životní příkoří by jí mohli mnozí závidět.


Mimořádná žena!



Na tu nejlepší kvasnicovou pomazánku byste samozřejmě potřebovali babiččin kastrůlek a její měkoučké a v kuchyni zdatné ruce, ale i tak tuhle pomazánku vyzkoušejte, stojí zato.


Není to žádný recept do škatulky typu "eko bio chia", je to babiččin recept a to je mnohem víc! Neboť každý výživář, který se jen lehce otře o neurovědy a neurofyziologii ví, že to, s jakými pocity jíte má na neuro-endo-gastro produkci mnohem větší vliv!!!



 

Na kvasnicovou pomazánku budete potřebovat:



  • 1 cibulku

  • plátek másla/sádla

  • kvasnice

  • cca 4 vajíčka

  • měkký sýr

  • trochu hořčice a kečupu

  • sůl


Cibulku nasekáme nadrobno a orestujeme na plátku másla nebo sádla. Poté přidáme kvasnice a necháme rozpustit.


Mezitím si v misce rozmícháme vajíčka a přidáme do kastrůlku k roztaveným kvasnicím a průběžně mícháme do doby než budou hotová.


Poté stáhneme kastrůlek z ohně a do ještě teplých "míchaček" dáme rozpustit sýr. Ochutíme solí, hořčicí a kečupem. Necháme zchladnout a podáváme s kysaným zelím ze škopíčku a čerstvým chlebíkem.



Dejte pak vědět, jak vám pomazánka chutnala!





 



195 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page